Normenkader IBP

Informatiebeveiliging en Privacy

Configuratie Management

De Asset Management Software die IT Inzicht aanbiedt helpt de organisatie met het bijhouden van alles wat er binnen de scholen en het bestuurskantoor wordt gebruikt. Door deze software te implementeren helpen wij je om te voldoen aan punt 5 van het normenkader: ‘Configuratie Management‘.

Één centrale tool voor alle ICT-middelen

De Asset Management Software die IT Inzicht implementeert sluit naadloos aan bij de twee voorbeeldmaatregelen die het Normenkader IBP geeft en die een organisatie kan treffen om te voldoen aan punt 5.2. Te weten:

  1. De organisatie heeft een CMDB ingericht met daarin alle hardware, software, onderlinge relaties, versienummers, licenties en configuratie-baselines. 
  2. De CMDB wordt up-to-date gehouden. Dat betekent dat bij processen die leiden tot een wijziging in de CMDB, ook een stap is opgenomen voor het bijwerken van de CMDB.
 
Configuratiebdatabase en baseline

Toetsingskader

Op deze punten sluit de Asset Management Software van IT Inzicht aan op het toetsingskader

Wijzigen en monitoren

Alle middelen en wijzigingen kun je eenvoudig monitoren in de centrale database van Asset Panda.

Tool voor alle platforms

De Asset Management Software heeft een integratie met de belangrijkste ecosystemen van Microsoft, Google en Apple. ​

Automatiseren

Door de directe koppeling met Microsoft Intune, Google Workspace en Jamf Pro automatiseer je in een handomdraai je CMDB systeem.

Wijzigingen worden geregistreerd

Ontvang automatische meldingen bij wijzigingen of bij het aflopen van garantie of ondersteuning van devices en software.